Hem / Frågor & Svar

Frågor & Svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar som handlar om Femifert, PCOS och hormonell balans. Hittar du inte svar på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss. Kontakta oss antingen via mail info@consumerhealth.se, eller via vårt kontaktformulär som du hittar här.

För kvinnor som fått rådet av sin läkare att inta D-Chiro-Inositol – oftast i samband med fertilitetsutredning.

Femifert innehåller D-Chiro-Inositol (DCI), banaba, ipomoea batatas och linfröextrakt. Denna sammansättning är patenterad.

Femifert innehåller även zink som bidrar till normal fertilitet och reproduktion, B6 som bidrar till att reglera den hormonella aktiviteten samt folsyra vilket rekommenderas för kvinnor som kan tänkas bli gravida. Femifert innehåller också Vitamin B12 som bidrar till att minska trötthet och utmattning.

En kapsel om dagen om du inte fått annan rekommendation av din läkare. Du kan ta kapseln när som helst under dagen.

En kapsel om dagen i 6 månader, därefter rekommenderas en utvärdering tillsammans med läkare.

Det finns inga kända interaktioner med läkemedel.

Du kan ta Femifert när du vill under dagen och det spelar ingen roll om du intar kapseln tillsammans med mat eller inte.

Om du t ex har svårt att svälja kapseln hel går det bra att dela den och tömma ut innehållet. För att lättare svälja pulvret kan du ta det tillsammans med något som är trögflytande, t ex fil eller yoghurt.

Det finns inga studier gjorda på behandling med Femifert av gravida och ammande. Vi kan därför inte rekommendera att Femifert används under graviditet eller amning.

Femifert är avsedd för vuxna.

Femifert innehåller varken laktos eller gluten.

Gelatinet i Femiferts kapsel är animaliskt och kommer från oxe och gris.

Femifert innehåller inget socker.

D-Chiro-Inositolet i Femifert är extraherat från växten Johannesbröd.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå